2/7/08

Λεύκανση


Η αλλαγή του χρώματος αλλά και της φωτεινότητας των δοντιών γίνεται με τη λεύκανση. Το αποτέλεσμα συνήθως διαρκεί από ένα ως τέσσερα χρόνια και εξαρτάται από την αιτία της δυσχρωμίας, τη στοματική υγιεινή που ακολουθεί ο ασθενής, το είδος της διατροφής και τη μέθοδο που εφαρμόζεται.
Υπάρχουν δύο τρόποι λεύκανσης:
  1. Η λεύκανση στο σπίτι κατά την οποία ο Οδοντίατρος παίρνει ένα αποτύπωμα του οδοντικού φραγμού και το οδοντοτεχνικό εργαστήριο κατασκευάζει ενα εξατομικευμένο νάρθηκα. Συστηνεται κατόπιν ενα λευκαντικό προϊόν χαμηλης περιεκτικοτητας σε υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο και εφαρμόζει μόνος του στο σπίτι ο ασθενης για μια ωρα καθε μερα για δυο βδομαδες. Κατοπιν γινεται ελεγχος του αποτελεσματος και αποφασιζεται η συνεχεια ή μη της θεραπείας
  2. Η λεύκανση στο Ιατρείο κατά την οποία ο οδοντίατρος τοποθετεί λευκαντική ουσία υψηλής περιεκτικοτητας σε υπεροξειδιο στα δόντια την οποια και ενεργοποιεί. Η όλη διαδικασία δε διαρκεί πάνω από μία ώρα.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος λεύκανσης είναι η λεύκανση στο ιατρείο και στη συνέχεια συντήρηση του αποτελέσματος με λεύκανση στο σπίτι.